Wie is Jip van der Valk?

Jip van der Valk is neuro coach en business coach. Voor iedere persoon die in bepaalde situaties zijn of haar eigen gedrag niet kan verklaren. Dit gedrag schaadt henzelf, hun bedrijf of prive-relatie op de lange termijn.

De stoorzenders 'Piekeren', 'Geen nee kunnen zeggen', 'chronisch moe zijn', 'perfectionisme nastreven', 'burnout', 'schuldgevoelens', 'twijfelen', 'slecht slapen' zijn daar voorbeelden van.  Jip ruimt bij hen de onderliggende oorzaak van deze stoorzenders op. Voorgoed! Anders gezegd: Zij krijgen permanente grip op de fundamentele zaken in hun werk en leven!

Zijn verrassende aanpak werkt zo goed dat zijn klanten een enorme groei doormaken. Groei in energie-vermogen, stabiliteit, emoties (h)erkennen, zelfvertrouwen en gezondheid. En daarmee productiever zijn in hun werk en een prettigere persoon thuis.

De combinatie van zijn natuurlijke, rustige uitstraling en de toepassing van een onvergelijkbare neurofysiologische coach- en taaltechniek, geeft zijn klanten het vertrouwen en de veiligheid om gezamenlijk de stap te maken naar zakelijke en persoonlijke groei en gezondheid.

>> Lees hier wat zijn klanten over hun ervaringen schrijven <<

Jip geeft regelmatig in-company lezingen en workshops voor teams als eye-opener om inzicht te geven in het gedrag en overtuigingen van ieder teamlid in relatie tot het gedrag en overtuigingen van zijn mede-teamleden. Zo'n workshop geeft het fundament aan een mentaal contract om de teamleden beter te laten functioneren zodat ze succesvol en productiever worden. 

Werkervaring
Tijdens mij carrière ben ik in verschillende rollen de verbindende schakel  tussen directie en ICT geweest om proces- en organisatieveranderingen te bedenken, uit te leggen en door te voeren. Ik heb de laatste zes jaar de transformatie doorgemaakt naar een fulltime neurocoachpraktijk waarin ik zeer effectief en in korte tijd directies, leidinggevenden, ondernemers en hun werknemers fundamenteel beter laat excelleren.

Wat gebeurt hier nou?
Tijdens mijn opdrachten voor het bedrijfsleven en overheidsorganisaties, van directie- tot postkamer, liep ik wekelijks tegen vraagstukken die niet direct tot mijn inhoudelijke werkzaamheden behoorden. Zoals waarom een logische beslissing voor jou, niet te nemen is door een ander of zijn jouw beslissingen nu wel echt zo rationeel of worden ze toch veroorzaakt door je eigen ‘gevoel’ en dus emotie?

Hulp zoeken en aanvaarden
Ik hoorde en merkte het bij mijn opdrachtgevers en collega’s en voelde het bij mijzelf: een onbestemde gedachte die plots opkomt en een onbestemd gevoel veroorzaakten, deden mij piekeren en  twijfelen en kostten behoorlijk wat energie. Iets wat ik thuis soms pas merkte waardoor ik in bepaalde perioden niet lekker in mijn vel zat en ik de regie kwijt dreigde te raken in mijn werk. Dan moet je dus hulp zoeken.  Hulp aanvaarden was echter niet mijn sterkste kant (en na wat later bleek en niet-dienende overtuiging). 

Opruimen die stoorzenders!
Het beste wat ik ooit in mijn leven hebt gedaan: HULP zoeken en op zoek gaan naar de juiste coach  die mij die positieve energie terug kon geven en in het zadel kon hijssen. Mijn coach heeft in korte tijd de oorzaak van mijn negatieve energie structureel opgeruimd zodat ik de regie weer in handen kreeg. Veel puzzelstukjes en gedachten zijn op hun plaats gevallen wat mij rust, (zelf)vertrouwen en energie geeft.

Mijn passie gevonden
Ik ben zo gepassioneerd geworden over de resultaten van de toegepaste coach methode – Progressive Mental Alignment (PMA) – dat ik, naast het zelf ondergaan te hebben en ik er echt vertrouwen in kreeg (“dit is echt iets voor mij”, “dit kan ik”), nu zelf fulltime neuro coach ben.

Waarom?
Wat mij drijft om neuro coach te zijn is mensen de regie en veerkracht terug te geven die zij gaande hun carrière en mogelijk ook prive zijn kwijtgeraakt. Zij krijgen in korte tijd de grip en groei terug zodat ze beter de doelstellingen en successen van hun organisatie realiseren en gezond kunnen genieten. En merkbare positieve gedragsverbeteringen in hun prive-situatie. Mijn focus ligt op leidinggevenden, ondernemers en hun teams/werknemers. 

Wil jij blijven groeien of ken jij iemand die dat niet lukt? Dan maak ik graag tijd vrij voor jou, hem of haar, voor een eerste stap.

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Laat een bericht achter, een verzoek om je te bellen, of bel direct: 0630 068 590.
Bel mij! *Verplichte velden