Uiterst succesvol zakenman vindt betekenis en rust door coaching bij Jip

Ik ben nu veel ontspannender. Ik ben de goede weg ingeslagen naar meer rust en minder gejaagdheid. De combinatie van praten en gericht werken aan oude klacht / het opruimen van zaken uit het verleden om vervolgens actie bereid bezig te zijn: willen en kunnen worden niet meer belemmerd door zaken uit het verleden! Het heeft me goed geholpen mijn toekomst te definiëren.

[ lees volledige artikel ]

De waarde van de dag van morgen was voor mij nul. Ik stond gevoelsmatig in een doodlopende steeg.

Ik ben relaxter geworden. Heb ook veel meer inzicht gekregen in de achtergrond  (mijn verleden) van mijn gedragingen en dat daar de oorzaak lag van mijn neerslachtigheid, moeheid en angsten over werk/inkomen. Het coachingsproces was best wel intensief maar heb er geen moment spijt van gehad. Aan de andere kant vielen soms de dingen ogenschijnlijk gemakkelijk op z’n plaats. Al vrij snel is de energie weer gaan stromen wat uiteindelijk heeft geleid tot het aangaan van gesprekken welke hebben geleid tot een nieuwe baan.

[ lees volledige artikel ]

Was burnout, wist niet wat ik wilde, had een kort lontje

De reden dat ik bij Jip kwam – via de huisarts – was dat ik stress ervoer en geen plezier in het leven had. Ik was al door mijn burnout thuis. Ik wist niet wat ik wilde, had een kort lontje en voelde mij behoorlijk depri. Tijdens het coachprogramma bij Jip vond ik al snel meer rust en dat zette door. Met name prive ben ik denk ik prettiger in de omgang. Ik voel me nu goed en op weg naar de top. Ik ben eruit dat ik voor mijzelf wil beginnen en ga het business plan schrijven!

[ lees volledige artikel ]

Ik wilde van het gevoel af dat ik me constant moest bewijzen

effectief communiceren

Na de coachsessies ervaar ik meer eigenwaarde. Ik voel me sterker, zelfverzekerder.
Het coach proces heb ik als zeer positief ervaren. Het lijkt alsof je gewoon wat zit te praten maar er gebeurt in het hoofd ontzettend veel. Dat merk je pas later bij verschillende situaties die dan een ander gevoel geven dan voorheen.
Ik durf complimenten te ontvangen en het toe te geven dat ik ergens gewoon goed in ben. Voel me sterker, standvastiger als ik mijn mening geef.

[ lees volledige artikel ]

Geen last meer van onverwachte emoties


Al lange tijd kampte ik met onverklaarbare stress en woedeaanvallen. Ook had ik last van onverwachte emoties en momenten van futloosheid. De klachten waren matig tot zeer intensief en stonden mijn normale functioneren van tijd tot tijd in de weg, zowel zakelijk als privé.
Vijf jaar lang heb ik therapie gevolgd (in totaal 70 sessies), maar de klachten bleven.

[ lees volledige artikel ]

Twijfel en angst die mijn ontwikkeling in de weg stonden opgeruimd!

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in mijn werk en op het moment dat ik dat kenbaar had gemaakt sloeg de angst voor de verandering bij mij toe. Ik wilde graag weten of het realistisch was, of puur de angst om te falen.

[ lees volledige artikel ]

Ik moest dus naar een rot gevoel om het op te ruimen. Gelukkig is het eindresultaat voor mij super positief!

Ik ben doorverwezen door de GGZ arts naar jou omdat zij dacht dat jij mij kon helpen. Mijn hulpvraag is volledig beantwoord! Die luidde: “Help mij mijn werk en leven makkelijker te maken door het opruimen van mijn stoorzenders zodat ik mijn energieke, enthousiaste zelf weer kan zijn en ik innerlijke rust heb. Whatever it takes!”
Ik heb inzicht gekregen dat mijn eigen reacties worden gevoed door onderliggende gevoelens en associaties. Je weet letterlijk en cognitief niet welke associaties erbij horen. Dat was wel bijzonder. Ik voel me nu goed en leg minder druk op mijzelf om te presteren.

[ lees volledige artikel ]

Collega’s zouden niet eens door hebben dat ik ongelukkig was op het werk en richting een burn-out ging omdat ik altijd maar een glimlach opzette.

Ik was ongelukkig. Ik voelde mij niet op mijn plek op het werk en wist niet wat ik moest doen om dit te verbeteren. Ik wist niet hoe ik de situatie waarin ik zat kon verbeteren, ik twijfelde over wat ik wilde in het leven. Moe, uitgeput en heel emotioneel. Iemand hoefde maar een negatief ding te zeggen en ik had tranen in mijn ogen. Ik had er veel voor over om uit deze neerwaartse spiraal te komen.
Na de eerste sessies had ik mijn energie weer terug, ik had weer zin om dingen te ondernemen en te plannen. Vooral pieker ik minder op het werk. Voorheen als iets gebeurde spookte het continue door mijn hoofd. Nu kan ik het beter afsluiten.

[ lees volledige artikel ]

Als ik niks had gedaan was ik vastgelopen en mogelijk niet meer de energie gehad om aan de slag te gaan

Ik was onzeker. Wat wil ik nu? Waarom geliefd, maar niet altijd gewaardeerd? Zat vast in geest en lichaam (spanningen)en had weinig tijd om zelf te reflecteren. Ik had er last van in relaties en voelde mij ook niet meer betrokken of liet mij betrekken bij zaken. Ging te veel mijn eigen gang (solistisch).
Er moest wat gebeuren!
Ik kan nu oprecht zeggen dat ik anders in het leven sta (bewuster, bewegelijker, reflecterend, meer oog voor mijn omgeving, meer actie en meer sporten e.d. Ik heb ontdekt dat onderbewuste blokkeringen je in de weg zitten om een verandering in te zetten. Door hiermee aan de slag te gaan baande ik de weg vrij voor nieuwe dingen in het leven en mee rust in lijf en kop.

[ lees volledige artikel ]

Als ik mezelf niet zou aanpakken zou ik met een vette burn-out thuis zitten!

Ik kon niet meer relativeren. Alles was teveel en ik zag overal als een berg tegenop. Ik was kortaf, vermoeid, opvliegerig en zeker niet leuk voor mensen om mij heen. Ik voelde mij compleet uitgeput, rusteloos, opgejaagd en had slaapgebrek. Als ik mezelf niet zou aanpakken zou ik met een vette burn-out thuis zitten; hier zat ik – achteraf gezien – tegen aan.
Ik voel nu rust in hoofd en lichaam en kan goed relativeren. Het voelt alsof er een blokkade is opgeheven waardoor ik verder kan. Ik kan meer genieten van kleine dingen om mij heen en waardeer en realiseer mij meer dan anders dat ik een gelukkig en bevoorrecht mens ben. Werk is bijzaak geworden, daar waar het altijd prioriteit en nr. 1 was.

[ lees volledige artikel ]

Ik denk dat ik dan gestopt was met mijn eigen bedrijf

Ik heb meer zelfvertrouwen en minder stress: dat ervaart de omgeving vooral, denk ik. Ik ga het wel aan en please minder, dat kost confrontaties maar in een acceptabele wijze. Het gaat beter in de zin van ‘echter – er toe doen’. Dat voelt waardevol.

[ lees volledige artikel ]

Ik greep te laat in wanneer alles mij net even te veel werd. Dan sloeg de vermoeidheid vaak om in emotie

Het kon dagelijks voorkomen dat mijn problemen/klachten mij in de weg zaten. Zeker gezien het feit dat ik vier tot vijf keer per week een (top)sport bedrijf waarbij je fysiek gezien vaak tot het uiterste gaat, en emoties hierdoor nog sterker geprikkeld kunnen worden. Ik wilde meer grip op mijn problemen/klachten krijgen zodat ik mij meer kan focussen op de goede dingen (lees: ontwikkeling als speler en mens). Daarnaast weet ik ook dat dit mij later in het bedrijfsleven ook verder zou kunnen helpen.

[ lees volledige artikel ]

Ik had last van tijd- en prestatiedruk waardoor stress ontstond en ik ‘vast liep’ in negatieve gedachten en emoties

Ik kan nu beter met moeilijke situaties op het werk (en ook privé) omgaan, beter bij mezelf blijven en voor mezelf opkomen. Soms door dingen beter voor te bereiden of juist door meer tijd te vragen voor een beslissing. Soms zijn er nog negatieve gedachten bij een tegenslag maar die zijn snel verdwenen en zit er ook nog een beetje ingesleten als ‘gewoonte’ dus daar moet ik iets bewuster voor oppassen dat ik geen negatieve dingen denk. ’s Nachts kan ik rustiger blijven liggen zonder paniekerig te denken waarom ik niet slaap en welke problemen er allemaal zijn. Meestal gaat dat nu goed.

[ lees volledige artikel ]

Ik liep vast in mijn emoties en handelen op mijn werk als ik te maken kreeg met narcistische personen

Ik ben gelukkiger en voel me bevrijd. Ik ervaar geen druk meer. Ik volg mijn hart en maak zo keuzes. Mijn keuzes werden vroeger altijd gekleineerd en voorgesteld als onverstandig omdat mijn vader het altijd beter wist. In mijn jeugdjaren bepaalde hij alles op een narcistische wijze. Dat triggerde mij tot voor kort. En nu voel ik me vrij om mijn keuzes met mijn hart te maken.

[ lees volledige artikel ]

Ik voelde mij niet serieus genomen, zeer ongelukkig en gefrustreerd dat ik geen wenselijke communicatie voor elkaar kon krijgen

Wat vind jij het meest onderscheidend aan de wijze van coaching die ik gebruik (Progressive Mental Alignment)?
“Ik heb inzicht gekregen in problematiek waar ik een heel andere oorzaak aan gekoppeld had. Na een coachsessie voelde het echt als een opluchting en voelde ik dat het onderwerp aangepakt was.”

[ lees volledige artikel ]

Ik had weinig energie op mijn werk, had het gevoel dat ik werd geleefd en geen tijd meer voor mijzelf had

Ik heb meer levenslust en voel een stijgende lijn. Ik ben relaxter en voel me niet schuldig als iets niet goed gaat, iets tussendoor komt of meer tijd kost dan gepland. Neem tijd voor mijzelf. Ook ben ik minder kortaf thuis. Er lijkt een positieve verandering gaande in de relatie met mijn gezin. We worden relaxter met z’n allen.

[ lees volledige artikel ]

Ik was futloos, had weinig energie en was snel geirriteerd, meer in mezelf gekeerd

Hoe voel je je nu?
Op dit moment voel ik mij vele malen beter dan een paar maanden geleden.
Wat vind jij het meest onderscheidend aan de wijze van coaching die ik gebruik (Progressive Mental Alignment)?
Het terughalen van bepaalde situaties die je goed hebt weggestopt! Hierdoor herbeleef je het en kan je het beter een plek geven (de stoorzender is verdwenen). Je verwerkt het dan echt!

[ lees volledige artikel ]

Ik was bezorgd over mijn werkstress en burnout verschijnselen

Wat zouden de gevolgen kunnen zijn geweest wanneer je deze coachsessies niet had gedaan?
Dan was ik in een zware burnout terecht gekomen.
Wat vind jij het meest bijzondere aan mijn coachaanpak? Het mooie van deze techniek is dat door jouw vraagstelling je gedachten automatisch naar vroegere belevenissen gaan, waardoor de lading niet meer in het heden komt te liggen, maar alleen bij die vroegere belevenis.

[ lees volledige artikel ]

Ik merk dat ik rust en stabiliteit in mijn werk en leven heb gekregen en in staat ben te genieten

Ik vond het moeilijk om voor mijzelf te kiezen, had werkstress en last van slapeloosheid. Ook stelde ik lastige dingen uit en vond het moeilijk om hulp te vragen. Ik voelde me moe en opgejaagd. Het was voor mij belangrijk om te lossen omdat ik wist dat het mij veel geven als dit opgelost is.

[ lees volledige artikel ]

Ik leefde zonder mijn gevoel en vaak puur naar de verwachtingen van een ander

Ik voelde me moe, moe en moe. En niet volledig mezelf, onzeker en leefde (onbewust) niet mijn eigen leven.
Het was voor mij belangrijk om dit probleem om te lossen omdat ik middenin een mooi proces zat naar het vinden van mijn nieuwe carrière als coach. Mijn gevoel zei dat ik eerst dit goed moest aanpakken, wilde ik ‘later’ een goede coach voor de ander kunnen zijn.

[ lees volledige artikel ]

Door problemen op mijn werk kreeg ik veel lichamelijke en geestelijke klachten

Mijn probleem is voor een groot deel opgelost en heb weer meer zelfvertrouwen gekregen. De toekomst zal het leren of ik nu beter opgewassen ben als dit zich weer voordoet. Ik heb uit de coachsessies gehaald dat het probleem soms niet zozeer bij je zelf ligt maar aan de ander. Anders tegen de dingen aankijken. Ik vond het wel apart dat je tijdens de coachsessies bij gebeurtenissen uit het verleden komt die blijkbaar toch meer invloed op je hebben dan je eigenlijk verwacht had.

[ lees volledige artikel ]

Ik voelde me zeer depressief, zag het leven niet meer zitten en was ook heel moe

Mijn probleem zou ik willen omschrijven alsof ik me bevond in een donkere kuil waar ik niet meer uit kon. Nergens zin in hebben en niets zien zitten, overal tegenop zien.

[ lees volledige artikel ]

Ik had geen fut, was moe en snel boos. Ik had geen idee waar de boosheid vandaan kwam

Is jouw probleem opgelost?
Ja, ik weet nu waar de oorzaak lag waar ik niet bewust bij kon en waardoor ik emotioneel uit balans kon raken. Dat is nu hersteld en kan hier goed mee overweg. Ik merk nog dagelijks verbeteringen.

[ lees volledige artikel ]

Hoe Monica van haar piekeren af kwam

Monica realiseerde zich dat piekeren steeds meer haar dagelijkse functioneren blokkeerde. Ten eerste omdat het piekeren haar veel te veel tijd kostte, waardoor ze beslissingen uitstelde of zelfs helemaal niet nam. Ten tweede omdat Monica zich realiseerde dat het eigenlijk altijd begon met doemdenken over een bepaalde situatie die zich voordeed. Dat leidde tot een vervelend gevoel waar zij van àf wilde, en dat lukte door te gaan piekeren. Monica vertelde ook dat zij rationeel niet bij de oorsprong van dit vervelende gevoel kon komen. Tsja, maar wat doe je eraan? Ermee leren leven? Op een gegeven moment was dat door zakelijke perikelen voor Monica geen optie meer. Haar zelfvertrouwen slonk….

[ lees volledige artikel ]

Ik ben iemand met een drive, die altijd wil blijven groeien

Ik investeer graag in mijzelf. Daarnaast wilde ik graag mijn leerervaring borgen. Ik had verder het gevoel – iets wat ik niet snapte – dat ik leefde op ‘geleende emotie”. Ik heb een grote stap gemaakt doordat ik in situaties waar ik vroeger geen grip op had, er nu precies de angel uit kan halen door het bij de juiste personen te benoemen, zonder enige schroom.

[ lees volledige artikel ]